diumenge, 25 de gener del 2009

Als que ens critiquen per "progres"

Cada dia vaig veient que com una gota malaia, sorgeixen opinions que intenten desqualificar els que denunciem la massacre de GAZA, definint-nos com a progres.
Van començar aquesta línia argumental ALS MATINS DE TV3, sobretot na Pilar Rahola, després, la van anar seguint altres i aquesta "gota malaia" continua fins avui.

Crec que és una línia argumental que s'esgota en si mateixa. Encara recordo a tota aquesta colla de "progres" omplir els cinemes per veure EXODUS, ja fa més de 30 anys. S'esgota, quan aquesta colla de progres, quan donem (els que podem) classes d'història i denunciem la massacre dels jueus a Alemanya i en tots els Camps d'Extermini (si en majúscula) que tenien els nazis al seu país o a Polònia.

S'esgota també quan s'escolten els nostres arguments i els dels suposats crítics, quan aquests intenten posar al mateix nivell els coets de fireta de Hamas, amb els més de 1300 morts innocents a Gaza.

Quan es comparen els mitjans de l'exèrcit d'Israel amb els de les dones que no els queden ni llàgrimes per plorar.

Els que tenim contacte amb aquests mons dels immigrants i amb els que pateixen la violació dels drets humans, sabem que no es poden comparar les situacions. quan un poble ha patit més de 50 anys de persecucions, ha hagut de viure en camps de refugiats (coms els palestins del Líban) han hagut de patir la construcció d'un mur que trencava les seves terres, que els fan fer voltes infernals i que quan arriben al lloc, han de patir els controls de la policia israeliana ... no hi ha comparació.

Nosaltres continuarem recolzant els palestins ... no per progresia o per hippisme ... ho farem perque la seva causa es justa, perque pateixen constantment la violació dels drets humans, perque han estat i son massacrats, perque cal que tinguin una sortida justa a una situació insostenible