dimarts, 23 de febrer del 2010
ATUREM L’EUROPA DEL CAPITAL i DE LA GUERRA PER LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES
divendres, 19 de febrer del 2010
Ilhem Moussaïd, candidata del Nou Partit Anticapistalista a les eleccions regionals franceses
Extret de REVOLTA GLOBAL / ESQUERRA ANTICAPITALISTA
Front un sistema capitalista mundial que enriqueix un 20% de persones en detriment del 80% restant, que manté una tercera part de la població per sota del llindar de la pobresa i que no permet a una quarta part de la humanitat accedir a l’aigua potable. Front un sistema capitalista mundial que posa en perill l’equilibri del planeta; que provoca l’escalfament global, la fusió dels gels i la desaparició d’espècies animals i vegetals, que exhaureix els nostres recursos minerals, forestals i energètics... hem de reaccionar i inventar entre totes i tots un altre sistema en què els infants estudiïn en lloc de treballar, en què els empleats no se suïcidin com a conseqüència de la pressió dels patrons i on la gent no hagi de dormir al carrer quan hi ha milers d’apartaments i d’immobles buits. Val a dir, un sistema on el diner no sigui el rei.
En aquesta òptica m’he compromès amb l’NPA i presento la meva candidatura a les properes eleccions regionals. La gratuïtat dels transports públics, la formació dels i les joves, la recuperació de les subvencions públiques atorgades a les empreses que acomiaden personal alhora que realitzen beneficis, el desenvolupament del teixit associatiu i no del clientelisme, la creació de llocs de treball, d’habitatges... vet aquí tot un seguit de problemes que realment m’importen i que fonamenten el meu compromís.
Nascuda a Avinyó fa 21 anys, militant feminista, internacionalista i anticapitalista, lluito contra les discriminacions i el racisme a les barriades populars, contra l’apartheid i la injustícia a Palestina. Espero aportar a Avinyó, al departament del Vaucluse i a la regió la meva contribució en favor d’un nou ordre on regnin la llibertat, la pau, la justícia, el respecte, la tolerància i la fraternitat.
Per Ilhem Moussaïd
La candidata del Partit Anticapitalista d’Avinyó combina el mocador islàmic amb el feminisme i el laïcisme (El Periódico de Catalunya, 18/2/2010)

dimecres, 3 de febrer del 2010
Digues als teus diputats que no vols més deute extern -

És important que participem en campanyes com aquesta.
Fa ja més de 3 anys, el 7 de desembre de 2006, va entrar en vigor la Llei Reguladora de la Gestió del Deute Extern (38/2006). Aquesta llei va deixar pendent la reforma dels mecanismes que generen el deute extern, centrant-se en la gestió del deute una vegada ja existeix. Però en l'últim moment es va aconseguir incloure en aquesta llei una disposició addicional que emplaçava al Govern a reformar els dos grans mecanismes generadors de deute per a l'Estat espanyol, els crèdits del Fons d'Ajuda al Desenvolupament (FAD) i els fallits de les assegurances de crèdit a l'exportació atorgats per la Companyia Espanyola d'Assegurances de Crèdit a l'Exportació (CESCE).
Amb gairebé dos anys de retard el Govern ha presentat en el Congrés dels Diputats dos projectes de Llei amb els quals pretén complir amb l'obligació de reformar FAD i CESCE. Es tracta de la proposta de creació del Fons per a la Promoció del Desenvolupament (FONPRODE) i la de Reforma del Sistema de Suport Financer a la Internacionalització de l'empresa espanyola, que contempla la creació del Fons d'Internacionalització de l'Empresa – FIEM - i la reforma de CESCE.
Davant aquestes propostes la societat civil ha reaccionat ràpidament i de forma crítica, doncs els nous instruments que proposa el govern no garanteixen que es generi nou deute extern il·legítim ni impedirà que les grans empreses segueixin beneficiant-se a costa dels drets humans i el medi ambient dels països del Sud.
Davant això, la campanya Qui deu a Qui?, juntament amb gairebé un centenar d'organitzacions locals, estatals i internacionals, ha fet públic un document de preocupacions i demandes , que consideren claus per a acabar amb la problemàtica del deute i revertir la situació que pateixen els pobles del Sud, a fi que siguin tingudes en compte en els textos de Llei que s'estan tramitant en el Parlament.
En breu es tanca el termini perquè els diferents partits polítics del Congrés presentin esmenes a aquests dos projectes de Llei. A partir de llavors s'obrirà un període de negociacions primer en el Congrés i després en el Senat. Ara és el millor moment per a fer arribar als parlamentaris la nostra opinió, les demandes que pensem són claus perquè aquestes lleis beneficiïn als pobles del Sud.
Si voleu dir als diputats i diputades que no voleu que es generi més deute extern, o que es posi fre al suport públic per a empreses que violen els drets humans o destrueixin el medi ambient al Sud, podeu participar en la proposta de Qui deu a Qui?
En aquest sentit la campanya proposa que escrigueu a tots els diputats i diputades de la Comissió de Cooperació i d'Indústria, Comerç i Turisme, amb la voluntat que atenguin les demandes de Qui deu a Qui? a l'hora de fer les seves esmenes.
Podeu enviar la carta fent click als enllaços següents:
ENVIAR MENSAJE A LA COMISIÓN DE COOPERACIÓN
ENVIAR MENSAJE A LA COMISIÓN DE INDUSTRIA, COMERCIO Y TURISMO
IMPORTANT: si no et funcionen aquests enllaços, pots fer l'enviament des de la pàgina de Qui deu Qui? (http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1718). Allà trobaràs un requadre amb el missatge que proposem enviar als diputats i diputades, que pots copiar al teu correu, així com les adreces a les que s'ha d'enviar. Al final d'aquest missatge trobaràs també les adreces i el text de la carta per si vols copiar-ho en un nou missatge i enviar-ho directament.
Si voleu més informació sobre les proposicions de Llei, podeu consultar la pàgina http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1653 o posar-vos en contacte amb la campanya, i adherir-vos a les nostres demandes, a través del correu electrònic quiendebeaquien.estatal@gmail.com.
Gràcies per fer tanta difusió com pogueu d'aquest missatge.
Una abraçada i seguim en contacte
www.quiendebeaquien.org