dimarts, 27 d’abril del 2010

Manifest MOVEM FITXA: PER UNA CANDIDATURA ANTICAPITALISTA A LES ELECCIONS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

Vols firmar el manifest? Escriu a: anticapitalistes2010@revoltaglobal.cat

Més de 300 activistes han recolzat públicament la proposta de candidatura anticapitalista unitària que ha llançat Revolta Global-Esquerra Anticapitalista firmant el manifest “Movem Fitxa! Volem una candidatura anticapitalista a les properes eleccions al Parlament de Catalunya” . El manifest afirma que “l’esquerra governant s’ha mostrat totalment sotmesa als dictats i als interessos empresarials i sense cap mena de projecte de societat alternatiu” i senyala la necessitat de “construir una alternativa en el terreny polític, lligada als moviments i les lluites socials, i que desafii als partits que avui monopolitzen la representació política”.

Entre els i les firmants hi ha activistes de vàries ciutats i comarques de Catalunya. Junt amb activistes i intel.lectuals reconeguts, molts dels i les firmants són activistes de base locals, treballadors/es, aturats/es, estudiants... que amb la seva tasca dia a dia ajuden a fer possible les lluites i les resistències quotidianes al capitalisme global.

Entre els firmants hi ha sindicalistes com Salvador Duran, secretari general del Sindicat Ferroviari a Catalunya, i delegats sindicals i sindicalistes del sector de l’ensenyament, del transport, del metall, de la construcció, de correus i d’hosteleria; aturats i aturades; pagesos com Pep Riera,exportaveu d’Unió de Pagesos, o Josep Pàmies, pagès de Balaguer conegut pel seu activisme contra l’agroindustria; membres del moviment antiguerra, com Francesc Tubau; activistes del moviment feminista com Montserrat Cervera o Elena Grau; activistes del moviment transsexual com Miquel Missé; militants ecologistes Marta Ball-llosera, exportaveu de "Salvem l’Empordà" oMiquel Vallmitjana, del moviment contra els transgènics; militants en favor del dret a l’habitatge i contra la violència immobiliària com Maria Olivella i Rosa Talon, veïnes de Barcelona afectades d’assetjament; activistes del moviment de solidaritat com Glòria Casaldàliga, del moviment en suport al Moviment Sense Terra (MST) del Brasil, Josep Maria Hosta, de l’Assemblea bolivariana de Catalunya, o Fidaa Hamoud, activista palestina; estudiants del moviment en defensa de l’ensenyament públic de diverses facultats i universitats; activistes del moviment de suport a la immigració, com Enrique Mosquera i Norma Falconi, membres de l’Assemblea Papers per a Tothom; activistes del món de la contrainformació, com Manel Marquez i Anibal Garzón de Kaosenlared; intel.lectuals com l’escriptor Pepe Gutierrez-Alvarez, la responsable d’Icaria Editorial Anna Monjo, el catedràtic de filosofia del Dret de la UB José A. Estévez Araujo, Alejando Andreassi, professor d’història de la UAB, Alberto Lopez Bargados i Susana Narotzky, professors d’antropologia de la UB, Guillermo Lusa de la UPC; i també alguns artistes i músics, com l’actor Jordi Dauder, el dibuixant Carlos Azagra, o membres del grup Muyayo Rifcom Alex Medina, Pau Fernandez, i Luis Carrizo. També firmen el manifest, exmembres d’Iniciativa per Catalunya Verds, avui amb l’esquerra anticapitalista, com Toni Guirao, expresident d’ICV a Mataró o Àngel Pagès, exregidor a Premià de Mar.....

Video Necessitem una veu anticapitalista a les eleccions al Parlament de Catalunya:Esther Vivas “L’esquerra hegemònica és totalment inservible”

Movem fitxa!

Volem una candidatura anticapitalista a les properes eleccions al Parlament de Catalunya

La crisi colpeja de forma brutal a la societat catalana. El model de creixement basat en l’especulació immobiliària, la destrucció ambiental, els baixos salaris i l’endeutament s’ha ensorrat. Ens deixa un panorama de desolació, esquitxat d’escàndols de corrupció, que estan estretament lligats al model econòmic i social que s’ha afavorit. I la reforma estatutària ha culminat en un fracàs evident que mostra la necessitat de trencar amb l’actual marc constitucional.

Les polítiques de sortida de la crisi impulsades pel govern d’Entesa segueixen la lògica social-liberal imperant a tota la Unió Europea. Busquen que la paguem tots i totes i aprofundeixen l’actual model econòmic i les seves bases de destrucció social i ecològica. Després de dues legislatures, l’esquerra governant s’ha mostrat totalment sotmesa als dictats i als interessos empresarials i sense cap mena de projecte de societat alternatiu.

Per tot el territori han florit lluites i resistències, tot i que encara insuficients, contra unes polítiques al servei dels guanys empresarials i el benefici privat. Reforçar els moviments socials i reconstruir el teixit social és la base per a combatre l’actual model i frenar les polítiques que ens imposen.

Però la resistència social no és suficient. Ens cal també construir una alternativa en el terreny polític, lligada als moviments i les lluites socials, i que desafii als partits que avui monopolitzen la representació política. Hem d’obrir una esquerda en el sistema polític català.

Després de dues legislatures de govern d’Entesa, no podem romandre de braços creuats. Ja n’hi ha prou de quedar-se en l’abstenció resignada o de practicar la política del mal menor, que ens porta a un pou sense fons. Les eleccions no són el terreny ni més important, ni més favorable, per aquells i aquelles que volem canviar la societat, però sí un àmbit que cal disputar als partits tradicionals i als professionals de la política.

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista ha plantejat la necessitat d’una candidatura a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, i ha anunciat la seva intenció de dirigir-se a les diferents organitzacions, col.lectius i activistes de l’esquerra catalana per estudiar les vies per fer emergir una candidatura anticapitalista, ecologista, feminista, internacionalista i defensora del dret a l’autodeterminació a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, el més sòlida i àmplia possible.

Les i les sotasignants, activistes de moviments socials, veïnals, sindicalistes, professors universitaris, artistes... recolzem a títol individual aquesta iniciativa i esperem que serveixi per fer emergir una veu crítica que sacsegi el panorama polític català i ajudi a canviar Catalunya de base.

Una candidatura anticapitalista, ecologista, feminista i internacionalista, per què no?