dissabte, 21 d’agost del 2010

Universitat d'Estiu de REVOLTA GLOBAL ESQUERRA ANTICAPITALISTA. Us hi espero!!!!

La Universitat d’Estiu de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista vol ser una nova fita anual que serveixi com a espai per a la formació, el debat, l’intercanvi, l’elaboració col·lectiva i, per suposat, el lleure i la festa. Pretenem que esdevingui, després d’un any carregat de tasques i lluites, un lloc d’intercanvi i reflexió per a militants i simpatitzants, com també per a activistes dels moviments socials i gent d’altres sensibilitats de l’esquerra. Un espai per a joves i no tan joves, per a militants amb molta i amb poca experiència.

La Universitat d’Estiu pretén ser un punt d’intersecció antre la política i la teoria, entre la cultura i la militància, entre l’activisme i l’oci i la festa, un esdeveniment capaç d’afavorir convergències i intercanvis i, el més important, de visibilitzar l’emergència d’un espai polític a l’esquerra de l’esquerra gestionària. Necessitem trobar-nos, conèixe’ns i donar-nos ànims per a la tasca ingent de reconstruir una esquerra de combat.
Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista creiem que no és possible resistir duradorament el capitalismo sense horitzons de canvi social i sense saber quin món volem. Per als i les que ens proposem enderrocar el sistema i construir una societat sense classes, una societat en la qual no hi hagi ni explotació ni opressions, és una tasca inexcusable del moment avançar en el debat i en la definició de quin món volem i com pretenem arribar-hi.
Després de l’enfonsament catastròfic de l’estalinisme i la conversió neoliberal de la socialdemocràcia, és urgent fer balanç de les derrotes i els fracassos del segle passat per a actualitzar un programa de transformació revolucionària de la societat i rehabilitar la idea mateixa del comunisme.
Això puposa abordar amb rigor la relació entre democràcia i socialisme, la qüestió de la propietat i del poder, de l’autogestió i la planificació, la urgència d’una reconversió ecològica radical de la economia… Cal abordar també la relació entre la defensa de les reivindicacions quotidianes de la majoria de la població i les línies de ruptura amb el capitalisme, la relació entre organitzacions polítiques, sindicals i moviments socials, les transformacions del món del treball, la relació entre explotació capitalista i opressions específiques… En fi, cal parlar de mitjans i de fins, de continguts i de noves relacions socials i culturals. Resumint, cal abordar ja el debat del socialisme que volem per al segle XXI.
Així doncs, en aquesta primera Universitat d’Estiu hi haurà sessions de formació que abordin elements d’estratègia revolucionària, elements de balanç del segle XX, la crisi actual de la societat capitalista, el conflicte nacional, l’internacionalisme i el moviment obrer, reflexions sobre la teoria del valor i el treball reproductiu… Celebrarem fòrums sobre ecosocialisme i canvi climàtic i sobre el socialisme feminista que volem. Hi haurà tallers sobre temàtiques polítiques, socials i històriques d’allò més variat, des de les lluites veïnals fins el moviment per la sobirania alimentària, passant per la realitat de la Xina actual, la situació a l’Amèrica Llatina o la crisi energètica.
Aquesta primera edició coincidirà també amb el setanta aniversari de la desaparició de dos personalitats del segle XX de referència per a l’esquerra internacional: Walter Benjamin i Lleó Trotsky. Intentarem retre’ls un modest homenatge amb fòrums específics, tot mirant cap el passat per anar cap al futur, com també al nostre camarada recentment desaparegut Daniel Bensaïd, que tan bé coneixia i divulgava l’obra de tots dos.
Com no podia ser d’una altra manera, la nostra Universitat d’Estiu comptarà amb la participació de companys i companyes d’altres països, que ens ajudaran a aportar una perspectiva internacionalista als nostres debats. I, per a escalfar motors i encendre els ànims militants de cara al nou curs, acabarem amb un gran mitin sobre la situació política i les nostres tasques.
Així doncs, no queda més que inscriure’ns i gaudir de les immillorables instal·lacions del Club Hernando Fierro de Banyoles en un context relaxat de debat, camaraderia i fraternitat.
El preu de la Universitat per persona en llitera i habitació compartida és de 128 euros. Per a economies més modestes, existeix l’opció tenda de campanya per tan sols 88 euros. Ambdós preus inclouen tots els àpats llevat del dinar del dia 25 (la Universitat comença el 25 per la tarda).

3 comentaris:

zel ha dit...

Programa sencer i activitats es poden trobar en algun lloc? Es permet l'assistència sense fer-ho a temps complert?

Noi, això de fer-se càrrec de tres homes, és un pal...jejeje

Toni Guirao ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

ZEL:

Al post de dalt tens el programa i tot allò que crec que em preguntes