dissabte, 27 d’agost de 2011

La REVOLTA AL SAHARA OCCIDENTAL a la UNIVERSITAT D'ESTIU de REVOLTA GLOBAL / ESQUERRA ANTICAPITALISTA

A la 2ª Universitat d'Estiu de Revolta Global / Esquerra Anticapitalista, hi va haver espai, un altre cop per al Sàhara Occidental i aquesta vegada compartint el taller REVOLTA AL SAHARA OCCIDENTAL, amb el company YAMANI de VIA DEMOCRÀTICA, l'únic partit del Marroc que de forma activa, defensa la autodeterminació del poble sahrauí. Però no sols això, situa aquesta perspectiva, en la de l'alliberament i l'assoliment de una veritable democràcia al Marroc.

Coincidiem en l'anàlisi de la manca de democràcia al Marroc, on els crítics del sistema són tancats a les presons i tractats, tal com hem denunciat moltes vegades els activistes sahrauís. Des de Via Democràtica, també com ho fem nosaltres des del moviment pro saharauí, denuncien la manca de voluntat de realitzar el referèndum d'autodeterminació sahrauí, ja que la familia reial marroquina, ha fet de l'annexió del Sàhara un tema tabú que no poden qüestionar ni els més propers al règim actual, ja que considera que un qüestionament d'aquest tema podria acabar, fins i tot, amb la pròpia monarquia, un cop aquesta ha perdut una gran part del seu poder religiós.

Des de Via Democràtica es denuncia que la "nova Constitució del Marroc" no és més que una carta atorada amb la única missió d'enganyar al poble i la premsa internacional (sobretot de França i Estats Units)  ja que no respon ni a les inquietuds socials ni nacionals marroquines, sobretot en un moment en el que les Revoltes del Món Àrab també s'estan desenvolupant al Marroc i la millor forma d'amagar la situació (com també es fa amb els sahrauís) és posar una suposada pantalla democràtica, quan el que es practica a la pràctica és una ferotge repressió.

Vam considerar que Gdeim Izik, va ser en certa forma, un model molt modest de les posteriors revoltes dels pobles del Magrib i s'anima al Frente Polisario a seguir la via oberta per aquestes revoltes per tal de doanr a conèixer la causa sahrauí i situar-la en l'alliberament global de la regió magribina.

El Magrib lliure sols ho serà amb el triomf de les revoltes, però també amb la independència del poble sahrauí.

SAHARA LLIURE! Volem la RASD independent!