divendres, 4 de setembre del 2015

TOTS ELS REFUGIATS DEL MÓN MEREIXEN EL NOSTRE SUPORT!!!!

De veritat que estic content aquests dies quan veig que la gent parla, es mobilitza i fins i tot està disposada a tenir refugiats casa. Estic content quan sento que hi ha ajuntaments disposats, també a acollir els refugiats que venen a Europa de Síria, Líbia, Afganistan, Irak ... conflictes tots ells (cal recordar-ho) provocats per Europa i els USA, sense gaires protestes dels ciutadans i les ciutadanes (potser aquí si que cal parlar de les mobilitzacions contra la guerra de BCN).

Cal ajudar-los!!!! a els que están aquí però també las que están patint les guerres i/o les actuaciones arbitràries dels estats

El que no m'agrada (i em fa por) que ara actuem per una mena de moda empessos per unes imatges desgarradores i ... per una riada de gent que envaeix la nostra Europa. Em fa por que actuem per Eurocentrisme i no amb la voluntat de solucionar els greus problemes d'una part important de la humanitat.

Ara veig companys i companyes, des de l'esquerra, com es mouen i pengen textos de recolzament als refugiats, però quan podien (ara no ho se) no van fer res en contra de les lleis que garantien els drets als refugiats. L'altre dia vaig sentir una representant d'un ajuntament català que apuntava la seva ciutat a ser ciutat acollidora, però no sabia respondre preguntes òbvies del periuodista sobre el que significava i que volia dir ser ciutat solidària amb els refugiats.

Fa molts anys, masses, que hi ha persones refugiades al món, víctimes de conflictes injustos (tots ho son) i que han après a conviure, dia a dia, a conviure amb imatges com les que ens fereixen aquests dies: Sahara Occidental, Darfur, Somàlia ... i fins i tot alguna vegada he hagut de patir la crítica de gent que ara es mou quan els refugiats ens arriben a Europa. He sentit a dir "és un conflicte menor" o simplement hem aguantat les suposades gràcies de qui deia "ells també en tenen la culpa" fins i tot a les TV de Catalunya (podeu recuperar intervencions delirants d'ujna famosa periodista)

Segurament ara seria una bona oportunitat per intentar acabar amb TOTES les situacions injustes. No n'hi ha prou amb no ser corruptes, també cal ser solidaris i contribuir a que totes les persones del món puguin viure en pau. A vegades no ens adonem que hi ha conflictes que fa més de 40 anys que duren i fa masses anys que jo mateix conec a joves (ara ja notant) que afronten les seves vides sense cap mena d'esperança, he conegut persones molt lliures que viuen tancats en camps de refugiats ... TOTS ELS REFUGIATS DEL MÓN MEREIXEN EL NOSTRE SUPORT!!!!