dimarts, 4 d’agost del 2009

Esquerra o ESQUERRES? Per una ESQUERRA ANTICAPITALISTA

Fa dies, molts dies, que en el nostre blog: http://premiademarx.blogspot.com/ , que vol ser una veu, més o menys autoritzada, dels que creiem que cal un altre tipus de política, d'esquerres, ecologista, revolucionària, i com diria en Ruben, sempre DES DE BAIX, al Maresme, trobo una sèrie de comentaris que fan suposats VERDS I D'ESQUERRES (o al revés) DEMOCRÀTICS i VERDS (o al revés) en els que ens intenten donar lliçons de com ha de ser una esquerra absoluta i dic absoluta per no dir estalinista o amb la intenció d'esborrar del panorama polític tot allò que ha significat l'esquerra: LLUITA PER LA IGUALTAT SOCIAL des de diferents perspectives, des de diferents supòsits ideològics.

Fan aquests comentaris, partint de 2 grans tipus de principis: NO HI POT HAVER ALTRA ESQUERRA QUE ICV i tot de tot allò que no s'adeqüi al primer principi, CAL DESPRESTIGIAR-HO, INSULTAR-HO, INTENTAR ESCLAFAR-HO i la veritat NO HO ENTENC.

Tant l'Àngel com jo mateix, vam sortir d'ICV, seguint processos individuals que van convergir en una idea compartida, la necessitat de crear una ESQUERRA ANTICAPITALISTA, que dit sigui de pas, a Catalunya, està en formació i en un estat molt incipient, tot i els èxits aconseguits aquests últims temps. Però a més, també coincidim en un altre aspecte, en el respecte a tots aquells companys i companyes d'esquerres, que continuen treballant a ICV i a EUiA, amb el convenciment de que en el futur podrem treballar amb ells i elles, en la creació d'una alternativa política que inclogui principis com el SOCIALISME / COMUNISME o el DECREIXEMENT o la SOLIDARITAT amb tots els pobles que moren de fam per tal de poder sostenir una societat, com la nostra, que encara avui, viu molt per sobre de les seves posibilitats, sense adonar-se (tampoc a ICV) QUE CAL DECREIXER I SER MÉS SOLIDARIS i SOCIALISTES, per tal de poder continuar visquent en un planeta que cada dia pateix més pels abusos d'una societat basada en els abusos del DESENVOLUPAMENT i a la que no es busca alternativa ni els programes ni en les polítiques sobre el terrenys dels nostres suposats "amics" d'esquerres.

Aquests suposats Democràtics / Verds / d'Esquerres, a més, s'atreveixen a utilitzar aquells arguments que utilitzaven els liberals de dretes (i d'extrema dreta) quan en plena febre especulativa afirmaven. la modernitat dels seus plantejaments i la mort de la història i del socialisme (als quals definia com a antiquats, propis d'un altre segle) sense adonar-se que les seves receptes econòmiques i socials, ja havien fracassat abans de la Gran Guerra o amb el Crac del 29. Estranyament aquests atacs, no difereixen gaire, de les continues OPEs, més o menys consentides, que encara avui es llancen des del Partit Socialista, cap a ICV /IU / EUiA, que afirmen que no calen altres alternatives d'esquerres (també definides com a antiquades) ... quan hi ha una casa comuna de l'esquerra ... potser amb segons qui, no estan mancats de raó ... fins i tot els electors i electores (a això volen reduir la participació política) s'adonen d'aquests fets i es clar, passa el que passa

Aquests D/V/d'E, proclamen la mort d'un stalinisme, del qual han heretat el gust per la veritat absoluta i la mort del trotskisme, tot i no tenir idea del que vol dir ni del que proposa. Hereten de l'stalinisme, el gust d'estar al poder pel poder i d'intentar eliminar a tots aquells que des de l'esquerra proposen sortides alternatives, proposen programes, proposen el final d'un sistema social injust i s'atreveixen a posar nom a les coses: ESQUERRA ANTICAPITALISTA.

l'Àngel, s'enfada i amb raó, quan parlo i escric d'aquestes coses, sempre em diu que cal continuar treballant per aquesta alternativa d'esquerres revolucionària i no caure en provocacions que no porten enlloc ... però hi ha moments en els que cal situar les coses a lloc i també, perquè no, donar recolzament a aquelles persones que encara pensen que la coalició ICV / EUiA, és un marc unitari de retrobament ... no fa tant que nosaltres també ho pensàvem, però jo, particularment, en un moment donat, em vaig negar a ser l'element negatiu i crític en un entorn, que possiblement tampoc hi ha cap interès per conèixer o discutir les visions crítiques i on ens hem trobat amb una manca d'horitzó ideològic real.

La meva alternativa ha estat treballar políticament amb aquella gent que pensa com jo o amb la que puc compartir un projecte polític i social, amb la gent de REVOLTA GLOBAL. Algú pot pensar que això es poc unitari, que trenca una suposada unitat ... però cada dia tinc més clar que les unitats reals es fan al carrer, tal com he sentit moltes vegades a na Sandra, l'Ester, en Josep Maria, en Besancenot i sobretot al meu amic i company, l'Àngel.

1 comentari:

Sara Fernández Carmona ha dit...

moltes gràcies, Toni!!! la veritat es que l'he de promocionar més, perquè la majoria dels meus lectors no tenen blog i gairebé ningú comenta.. ara bé, bàsicament el tinc per anar escrivint una mica quan em ve de gust... fins aviat i.. ens llegim, ''cada loco con su tema''!!! jejeje :)