dissabte, 5 de setembre del 2009

L'esquerra anticapitalista del Maresme vol participar en la consulta sobre l'autodeterminació d'Arenys

És molt complicat tot plegat, últimament gent, a la que estimo i valoro molt, vinculada a l'esquerra institucional, veig que es comporta de forma "autista" davant de tot el que s'olora que ve de l'esquerra anticapitalista o revolucionària, digueu-li com volgueu.

És un fet molt preocupant, ja que aquesta gent que es pot mostrar molt oberta davant de molts temes socials, no son capaços/es de llegir i veure que podem tenir molta raó en temes com el de la llibertat d'expressió.

No puc entendre com gent i partits que diuen defensar el dret a l'autodeterminació, puguin fer tan, per evitar que es faci una simple consulta que organitza una associació privada, això si, amb el recolzament material d'un ajuntament com el d'Arenys de Munt. O com aquests partits poden votar junt a la dreta espanyolista (ja sabíem que aquesta no sol sentir a parlar d'autodeterminació i fins i tot no vol sentir a parlar de nació quan ens referim a Catalunya) per tal de "condemnar" una consulta com aquesta, en la que la intenció en conèixer la opinió dels conciutadans.

En canvi, si que es permeten les manifestacions dels partits obertament feixistes, i fins i tot es defensen els drets d'una gent que estaria prohibida a qualsevol pais europeu. No és que estigui en contra, evidentment, de la llibertat d'expressió, però veig que s'apliquen lleis de partits contra els, que diuen, que defensen el terrorisme i es permet manifestar-se als que defensen les idees i els fets dels responsables del genocidi que va patir Espanya, des del 1936 al 1976.

No entenc com es pot deixar a l'estacada un govern municipal que aporta els seus vots a la coalició ICV EUiA, crec que entre els seus regidors no hi ha masses indepedentistes, però si molta gent entre ells/elles, que volen defensar la llibertat d'expressió.

Espero que ningú pensi que la meva defensa de la llibertat d'expressió, es pugui entendre sols des de l'extrema esquerra (segons diuen) sino des de una trajectòria de fa molts anys, d'una persona que va lluitar en contra d'una dictadura, que va participar a les manifestacions i en tota mena d'actes per tal de recuperar l'Estatut d'Autonomia (des de principis dels anys 70) la democràcia, el dret a l'autodeterminació i per la LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ ... drets, tots ells, DEMOCRÀTICS i BÀSICS


L'esquerra anticapitalista per l'autodeterminació, el dret a decidir i contra les provocacions feixistes

Davant dels fets i de les controvèrsies originades arran de l'anunci de la convocatòria d'una consulta popular a Arenys de Munt relacionada amb el dret a decidir del poble de Catalunya i dels Països Catalans i sobre quina estructura política li és més adequada en l'exercici de l'autoderminació, l'organització del Maresme de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista apunta les següents consideracions:

1) Aquesta iniciativa, procedent d'una entitat d'Arenys de Munt amb el suport logistic de l'Ajuntament, és totalment legítima i pot aportar dades i un mètode participatiu que posi en evidència els limits i els partàmetres que terminen l'acció i la retòrica de les elits polítiques que dominen el relat estatutari i constitucional.

2) La manifestació convocada per l'ultradreta falangista, així com les polèmiques de l'espanyolisme de tot signe i les reclamacions de prohibició fetes per Ciutadans i el PP, s'enmarquen en un seguit de reaccions ja habituals entre aquells que propugnen la supressió dels drets nacionals a l'Estat Espanyol.

3) El paper del govern de la Generalitat, particularment del Departament d'Interior dirigit per Joan Saura és paradoxal i obre nous elements de reflexió. Interior autoritza una manifestació ultradretana contrària a la consulta (tot i que aquest departament demana que s'ajorni a una data posterior a la de la consulta adduïnt problemes d'ordre públic).
Una convocatòria de l'extrema dreta, doncs, obté la llum verda del govern de Catalunya coincidint amb l'inici del procés de prohibició d'una consulta democràtica, cívica i recolzada per un Ajuntament democràtic.

4) En uns temps en què des de la Generalitat es promou el Memorial Democràtic i què reviu el debat sobre la memòria històrica amb una política de tímida recuperació d'aquesta, ens trobem davant un cas que mostra quins són els limits de l'estat democràtic, de l'aplicació de la llei de partits i que en paral·lel evidencia l'impunitat que gaudeixen les manifestacions de l'extrema dreta, en clar contrast amb les dificultats que obté un exercici puntual de consulta i de participació ciutadana no vinculant com és aquest referendum.

Sigui quin sigui el desenllaç d'aquesta polèmica, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista del Maresme, defensarà la realització de la consulta, com també valora positivament que es portin a terme iniciatives com aquesta des de baix i al marge del relat dominant sobre l'Estatut i la Constitució, i anima la població a participar-hi fent ús del dret a decidir, és a dir, del dret a l'autodeterminació dels pobles. RG-EA es suma al rebuig a les provocacions de l'ultradreta i del fonamentalisme espanyolista i denúncia la seva impunitat i permissivitat.


REVOLTA GLOBAL-ESQUERRA ANTICAPITALISTA
El Maresme, 3 de setembre de 2009

1 comentari:

Anònim ha dit...

Feia dies que no em passava per aquí, Toni!!. Salut, força i endavant amb tot! Una abraçada!
Sandra