diumenge, 31 de gener del 2010

Amagats darrera l'estatua d'Stalin


Si, moltes vegades els tenim amagats darrera d'Stalin i com a no saben fer-ho d'altra manera, són incapaços d'afrontar la realitat política i com el vell Stalin, reneguen de la pluralitat de l'esquerra, amb la prepotència i emparant-se en una vella idea, la de la modernitat per acabar amb la pluralitat.

A vegades, fins i tot, diuen parlar des d'un stalinisme, al que diuen van ajudar a fer caure, però del que han heretat tot el seu totalitarisme.

Són masses cops que els blogs i webs de l'esquerra social, i emparant-se en la nostra idea democràtica de respectar totes les opinions, rebem comentaris maleducats, totalitaris i excloients.

Son gent que diuen parlar en nom dels que estan al poder, dins del tripartit, entenc que d'una forma informal, però que possiblement denoten una forma de fer política que cada vegada més s'allunya dels moviments socials, de la idea de transformació social. Moltes vegades, defensant el capitalisme i les polítiques d'uns socis que haurien de ser incòmodes per qualsevol partit d'esquerres.

Segurament, hi ha una certa dosi d'incomoditat en l'interior d'aquesta gent, que poc a poc s'allunyen dels seus ideals, defensats en molts moments. A canvi reben el premi de poder-se tractar amb "persones responsables", de tocar el poder i gaudir-lo sense plantejar-se, en cap moment, allò que encara es pot llegir als seus programes, la transformació de la societat, la interacció amb els moviments socials.

Una incomoditat, que fa evident el seu allunyament dels moviments socials que son ara qualificats com a "grups d'anarquistes i trotskistes", allunyats de les lluites dels que es resisteixen a la crisi plantant cara al capitalisme, allunyats de llocs de reunió com el Fòrum Social Català, on els moviments socials, a manca d'altres referents polítics, analitzen la realitat i proposen transformar-la.

Una incomoditat, que els porta a assumir la modernitat com a arma, quan aquesta no és un plantejament polític. Els plantejaments polítics des de l'esquerra, son aquells que volen transformar la realitat i sobretot, que volen acabar amb el capitalisme i proposen una societat més justa ... el socialisme.

Des de l'esquerra i els que volem transformar la societat, estem acostumats a sentir la cançoneta de que estem antiquats, que som d'altre temps ... això de voler canviar la societat ... es massa important, els espanta massa. Que fossin els liberals, els que ens ho diguin, mira, però el que més sorprèn, és que sigui des de la pròpia "esquerra" faci por la transformació social.

L'esquerra social ha de ser una ESQUERRA ANTICAPITALISTA, cal treballar al voltant d'aquesta idea.

1 comentari:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

qui ho havia de dir que tornairen els mals espectres!