dimarts, 23 de febrer del 2010

ATUREM L’EUROPA DEL CAPITAL i DE LA GUERRA PER LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES

Manifest emès en ocasió de la Cimera informal de Ministres de l´Unió Europea
—Ciutat de Mallorca, 24 i 25 de febrer de 2010—La Unió Europea i l’Estat espanyol

La UE és una gran potència econòmica mundial; actualment el seu principal objectiu és créixer econòmicament i donar beneficis a la Banca i al Capital. Ha conquerit mercats arreu del món, però les inversions en els països en vies de desenvolupament provoquen empobriment a les seves poblacions.

La UE sobreexplota els recursos naturals dels països empobrits, amb conseqüències mediambientals nefastes que posen en perill la pròpia supervivència del planeta.

L’Estat espanyol és un dels 27 membres de la UE i participa activament de la política imperialista, a través de les multinacionals, sobretot a Amèrica Llatina

Contra la crisi econòmica: el dret a una vida digna

La UE aprovà la directiva Bolkestein i la norma comunitària que permet augmentar la jornada laboral fins a 65 hores setmanals retallant els drets laborals conquerits els dos darrers segles. De forma cínica es demana austeritat a la gent treballadora i es mantenen sous escandalosos de ministres i alts càrrecs executius.

Aquesta crisi evidencia el fracàs de l’actual sistema econòmic. Es privatitzen sectors claus, com el de l’energia, del transport, de la sanitat i de les comunicacions. Es vol treure màxima rendibilitat i s’afavoreix descaradament l’entrada del capital privat als sectors públics: educació, sanitat ...

Aturem la guerra i el negoci de les armes

La guerra té un cost econòmic exagerat, pagat amb els impostos del poble. Les despeses de l’exèrcit augmenten cada any. A causa de la crisi econòmica es retallen els pressuposts socials i els serveis públics en paguen les conseqüències. Cada dia a l’Afganistan l’Estat espanyol gasta un milió d’euros en l’exèrcit!

L’Estat espanyol ven armes a altres estats; d’ells, alguns no democràtics o no respectuosos amb els Drets Humans (Colòmbia, Israel ...).

La UE, empesa pels interessos de les multinacionals petrolíferes, fa intervencions militars directes, de la mà dels EUA i sota l’aixopluc de l’OTAN, al·legant guerra preventiva, ajuda humanitària i protecció de la població civil. Actualment hi ha soldats i armes espanyoles a diferents llocs del món, sota el nom de tropes de pacificació.

La guerra sempre condueix a una espiral de violència, de la qual és molt difícil sortir-ne. Cal remarcar que sobretot les dones i els infants en pateixen dramàticament les conseqüències.

Reconeixement dels Drets Humans. Ningú és il·legal. Dret a la llibertat i a la democràcia.

Els pobles d’Europa, beneficiaris del desenvolupament econòmic, tenen un deute amb els altres pobles del món.

El neoliberalisme, en la recerca del màxim benefici, ha provocat onades massives d’immigrants de països empobrits, com a mà d’obra il·limitada i barata, i ha fomentat l’explotació del treball infantil als països pobres, tot creant un nou esclavatge del segle XXI.

Amb l’excusa del terrorisme internacional vivim una “des-democratització” de la societat. Les actuacions repressives: estudiants anti-Bolonya, registres, detencions, /Directiva de la Vergonya /contra els immigrants, manifestants a la Cimera de Copenhaguen... tenen l’objectiu de desmobilitzar la societat i atemorir la població.

L’/Assemblea de Moviments Socials /EXIGEIX a la Unió Europea i, més properament, a l’Estat espanyol:

1. Suprimir les despeses militars i ordenar la retirada immediata de les tropes de l’Afganistan, PERQUÈ ÉS UNA GUERRA IMPERIALISTA.

2. Reconvertir la indústria d’armes en polítiques per al desenvolupament social, ACTUANT CONTRA L’ATUR, AFAVORINT EL FOMENT D’ECONOMIES A PETITA I MITJANA ESCALA i PROPORCIONANT AJUDES A SECTORS DESFAVORITS DE LA SOCIETAT.

3. Condonació del Deute Extern dels estats empobrits, REINVERTINT ELS BENEFICIS OBTINGUTS EN AJUDES AL SEU DESENVOLUPAMENT LOCAL.

4. Creació de noves vies i institucions de democràcia participativa QUE SIGUIN LA BASE D’UNA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES.

M A N I F E S T A C I Ó Dia 24 de febrer a les 19h., des de Plaça Espanya fins a la Feixina

ASSEMBLEA DE MOVIMENTS SOCIALS/: /ASEMA, /ATTAC-Mallorca/, /Associació Juvenil Barri, Associació Veïns Bellver, CGT-Balears, Drets Humans de Mallorca, Entrepobles Mallorca, Fòrum Ciutadà de Mallorca, GOB, IGMAN Acció Solidària, Plataforma Ciutadana Gent de Marratxí, STEI-i, USO

PARTITS i FORMACIONS POLÍTIQUES: Assemblea per Mallorca, Esquerra Unida d’Illes Balears, Partit per un Món més Just, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.

1 comentari:

zel ha dit...

Em sembla, estimat Toni, que només alguns guillats i somiatruites com nosaltros podem pensar que encara hi ha esperança...jo veig per aquí ben poca gent compromesa, si fins els qui voldríem canviar, i parlo per mi, no sabem com posar-nos-hi, si no és amb un desgabell i eliminació d'alts caps!!!!