dimecres, 3 de febrer del 2010

Digues als teus diputats que no vols més deute extern -



És important que participem en campanyes com aquesta.


Participa en aquesta ciberacció per a col·laborar, una vegada més, en la lluita per l'abolició del deute extern.

Fa ja més de 3 anys, el 7 de desembre de 2006, va entrar en vigor la Llei Reguladora de la Gestió del Deute Extern (38/2006). Aquesta llei va deixar pendent la reforma dels mecanismes que generen el deute extern, centrant-se en la gestió del deute una vegada ja existeix. Però en l'últim moment es va aconseguir incloure en aquesta llei una disposició addicional que emplaçava al Govern a reformar els dos grans mecanismes generadors de deute per a l'Estat espanyol, els crèdits del Fons d'Ajuda al Desenvolupament (FAD) i els fallits de les assegurances de crèdit a l'exportació atorgats per la Companyia Espanyola d'Assegurances de Crèdit a l'Exportació (CESCE).

Amb gairebé dos anys de retard el Govern ha presentat en el Congrés dels Diputats dos projectes de Llei amb els quals pretén complir amb l'obligació de reformar FAD i CESCE. Es tracta de la proposta de creació del Fons per a la Promoció del Desenvolupament (FONPRODE) i la de Reforma del Sistema de Suport Financer a la Internacionalització de l'empresa espanyola, que contempla la creació del Fons d'Internacionalització de l'Empresa – FIEM - i la reforma de CESCE.

Davant aquestes propostes la societat civil ha reaccionat ràpidament i de forma crítica, doncs els nous instruments que proposa el govern no garanteixen que es generi nou deute extern il·legítim ni impedirà que les grans empreses segueixin beneficiant-se a costa dels drets humans i el medi ambient dels països del Sud.

Davant això, la campanya Qui deu a Qui?, juntament amb gairebé un centenar d'organitzacions locals, estatals i internacionals, ha fet públic un document de preocupacions i demandes , que consideren claus per a acabar amb la problemàtica del deute i revertir la situació que pateixen els pobles del Sud, a fi que siguin tingudes en compte en els textos de Llei que s'estan tramitant en el Parlament.

En breu es tanca el termini perquè els diferents partits polítics del Congrés presentin esmenes a aquests dos projectes de Llei. A partir de llavors s'obrirà un període de negociacions primer en el Congrés i després en el Senat. Ara és el millor moment per a fer arribar als parlamentaris la nostra opinió, les demandes que pensem són claus perquè aquestes lleis beneficiïn als pobles del Sud.

Si voleu dir als diputats i diputades que no voleu que es generi més deute extern, o que es posi fre al suport públic per a empreses que violen els drets humans o destrueixin el medi ambient al Sud, podeu participar en la proposta de Qui deu a Qui?

En aquest sentit la campanya proposa que escrigueu a tots els diputats i diputades de la Comissió de Cooperació i d'Indústria, Comerç i Turisme, amb la voluntat que atenguin les demandes de Qui deu a Qui? a l'hora de fer les seves esmenes.

Podeu enviar la carta fent click als enllaços següents:

ENVIAR MENSAJE A LA COMISIÓN DE COOPERACIÓN

ENVIAR MENSAJE A LA COMISIÓN DE INDUSTRIA, COMERCIO Y TURISMO


IMPORTANT: si no et funcionen aquests enllaços, pots fer l'enviament des de la pàgina de Qui deu Qui? (http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1718). Allà trobaràs un requadre amb el missatge que proposem enviar als diputats i diputades, que pots copiar al teu correu, així com les adreces a les que s'ha d'enviar. Al final d'aquest missatge trobaràs també les adreces i el text de la carta per si vols copiar-ho en un nou missatge i enviar-ho directament.

Si voleu més informació sobre les proposicions de Llei, podeu consultar la pàgina http://www.quiendebeaquien.org/spip.php?article1653 o posar-vos en contacte amb la campanya, i adherir-vos a les nostres demandes, a través del correu electrònic quiendebeaquien.estatal@gmail.com.

Gràcies per fer tanta difusió com pogueu d'aquest missatge.

Una abraçada i seguim en contacte

www.quiendebeaquien.org

2 comentaris:

zel ha dit...

Vaig volant, vaig a l'enllaç!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ICV podria aportar els 5 mil·lions d'euros concedits en el credit electoral de La Caixa. Almenys aquests ex-companys acostumen a dir coses positives sobre el deute extern.

http://www.elpais.com/articulo/espana/CiU/tiene/deuda/impagada/144/millones/Caixa/elpepunac/20100208elpepinac_13/Tes


salut i revolta!