dilluns, 31 d’octubre del 2011

ANTICAPITALISTES A MATARÓ I EL MARESME


Des del grup de suport a ANTICAPITALISTES i des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista del Maresme, adjuntem a continuació un dossier informatiu -que també s'adreça a l'opinió pública, mitjans i premsa comarcal- relacionat amb la candidatura anticapitalista que es presenta a les eleccions generals del 20 de novembre.

El Maresme, octubre/novembre de 2011

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKJbusQjXPGM2br0d18sSoSAlw30IsULNtiKtLU7g3MNFdnrLbxpGSLunrV16_RUP_KKvva2ae0EJbUuaevZw5lpHV4zc3XRYl_62WUQ_YLZ60aY2Vw3YLryrTAglour8huYLue4Nh5hE/s175/logo_izquierda_anticapitalista_120.png

DECLARACIÓ D'ANTICAPITALISTES, COMARCA DEL MARESME.

Vivim en un context general caracteritzat per l'increment dels efectes de la crisi capitalista en tots els àmbits (econòmic, social, ecològic, etc.) i per una pèrdua de legitimitat de les institucions polítiques sotmeses als dictats dels organismes financers, empresarials i mercantils, agreujada per una fallida de la democràcia representativa i reforçada per una legislació electoral discriminatòria cap a les opcions que, com la nostra, es troben al marge del relat dominant del bipartidisme i de les altres opcions subalternes.

Al mateix temps, però, alguns senyals apunten cap a una repolitizació social que té en el moviment del 15-M un dels seus referents més actius i innovadors. Els moviments ciutadans, les resistències des dels sectors més directament assetjats per la crisi i el propi 15-M tenen la seva pròpia dinàmica i així ha de ser, evitant la seva instrumentalització partidista i fomentant les seves formes i pràctiques d'acció i coordinació.

En el terreny polític apareix un espai obert a la confluència d'una esquerra combativa, lligada a les lluites i diferenciada de les pràctiques de la política convencional. És en aquest àmbit on actúa ANTICAPITALISTES com a candidatura que aspira a ser un referent obert a les eleccions i, sobretot, en la dinamització d'un pol anticapitalista, feminista, ecologista, internacionalista i sobiranista a l'esquerra i que impulsi les lluites des de la base i en el dia a dia.

ANTICAPITALISTES és una proposta oberta i en construcció que inclou organitzacions polítiques anticapitalistes -com Revolta Global-EA, LI i E.Ll.-, i activistes independents.
Aquesta candidatura ha fet un treball previ de denúncia i desafiament de la llei electoral que obliga a les organitzacions extraparlamentàries a recollir avals signats en un nombre que correspon al 0.1% del cens electoral de cada provincia (S'adjunta informació sobre la recollida d'avals a Catalunya).

A la comarca del Maresme ANTICAPITALISTES compta amb un grup de suport i una presència a vàries localitats des de Tiana fins a Malgrat, passant per El Masnou, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Cabrera, Argentona, Mataró, Caldetes i Calella.
A la llista electoral de la "provincia" de Barcelona, el Maresme hi aporta els següents candidats i candidates:
-Pep Riera, independent, membre fundador de l'Unió de Pagesos i activista en les lluites en defensa del territori, l'agricultura i el dret de decidir, entre moltes altres activitats comarcals i nacionals.
-Gisela Baz, membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. Activista del 15-M i procedent del moviment estudiantil.
-Toni Guirao, membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. Activista en el camp de la solidaritat internacional, moviments ciutadans i referent de l'esquerra a la ciutat de Mataró.

INFORMACIONS GENERALS DE LA CANDIDATURA ANTICAPITALISTES (cliqueu damunt dels textos)

Desobeeix: lema de campanya d’Anticapitalistes

La candidatura Anticapitalistes ha presentat avui els seu lema de campanya. El lema escollit per Anticapitalistes és "Desobeeix". La candidatura realitzarà una campanya gràfica amb cartells i materials on apareixen personatges representants dels diferents poders de l’actual sistema, econòmic, polític, financer...als que la candidatura demana que es desobeeixin.

Anticapitalistes presenta les candidatures de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona


CONTACTEU AMB ANTICAPITALISTES AL MARESME:
e.mails:
revoltapremia@gmail.com
revoltaglobalmataro@gmail.com

blogs:
http://toniguirao.blogspot.com/
http://premiademarx.blogspot.com/
http://alesquerradelalluita.blogspot.com/
http://gisela86.blogspot.com/