diumenge, 30 d’octubre de 2011

OBJECTIU: CANVIAR LA SOCIETAT ... No caçar vots


En moments com els que vivim de crisi profunda i en el que segurament cal parlar i discutir d'un canvi de sistema, va es presenta l'ocasió de parlar de política.

Aquests dies, pensant, crec que val la pena parlar no de si cal canviar la societat sino COM l'hem de canviar. Anem massa per les branques i potser algú pensarà que no es pot anar massa ràpid, però al temps crec que cal recuperar l'esperit d'aquells que van donar la vida per una idea, per una revolució que van arribar a fer i que va triomfar en els seus i els nostres cors.

Ara també és el moment de portar les nostres idees a la societat, molt més enllà del 15M i és el moment de fer-ho sense caure en els errors dels "grans" partits. Com a gent que volem canviar la societat cal que aprofitem qualsevol situació per tal de fer arribar les nostres idees. Qui promou l'abstenció no està canviant la societat, sols es posiciona davant d'un esdeveniment, en aquest cas unes eleccions al parlament espanyol, que podem discutir si son o no son nostres.

El que tinc clar, és que cal que fem política i que espliquem la nostra idea del que és la política sense complexes. En un entorn desfavorable, fins i tot amb tints antidemocràtics, on els més dèbils es veuen obligats a recollir "avals" i moltes vegades fins i tot s'anulen els que legalment s'han aconseguit per presentar alguna candidatura

El que cal esplicar és que l'alternativa no està entre 2 grans empreses electorals, que a la fi ens proposen el mateix, amb certs titns cap a un costat o l'altre. Ni tampoc està entre aquests o els apèndix del sistema, que des de l'esquerra o des de la dreta, sols serveixen per maquillar un sistema injust i que en gran part no es plantejen canviar la societat.

Jo no entenc com entre els més propers a nosaltres pràcticament no s'ha aixecat cap veu per tal de denunciar la injustícia de tenir que recollir els avals. No entenc com fins i tot alguna vegada m'han intentat justificar aquest fet i m'han volgut fer veure que fins i tot era convenient. Potser esperaven ... com PP i PSOE, excloure a tots aquells que molesten, encara que això també signifiqués excloure a alguns dels que no molesten. O potser volien recollir els vots dels descontents

Segur que no podem plantejar els propers 15 dies de campanya com una cacera de vots, no som ni volem ser com els que formen l'arc parlamentari. El nostre objectiu: fer córrer les nostres idees, fer córrer la idea que la nostra societat pot canviar, que el sistema pot canviar ... que les idees dels joves dels anys 30 del S.XX, la seva il·lusió, el seu convenciment, és el que pot permetre canviar la nostra societat

1 comentari:

Àngel 'Soulbizarre-Tati' ha dit...

Vas fort amb el POUM per encapçalar un article en temps d'eleccions. Bon senyal! estic d'acord en que no anem a caçar vots...les coses clares: anem a construir una organització revolucionaria i a impulsar un espai anticapitalista de combat...i si anem a les eleccions és precisament per no defugir cap oportunitat per explicar el que volem, crear xarxa i avançar "a la contra" enmig del "camp de mines" de la política convencional que volem denunciar. L'abstenció és una abstracció en alguns casos justificada o legítima, però no té un sentit únic i no correspon a una estratègia política que aspira a ser part activa en tots els fronts possibles. Una altra cosa és el vot nul o el vot en blanc que almenys pot expressar formalment una dissidència. Possiblement si no hi hagués ANTICAPITALISTES votaria blanc o nul, però tenim un projecte que està ben definit i és una bona manera també per expressar aquest dissentiment amb el sistema. El més important, però, és anar obrint el radi d'acció de l'anticapitalisme en quans més àmbits millor i que sigui una eina útil per canviar les coses.

salut!

àngel