dissabte, 9 de juny del 2012

Per un pensament crític des de les lluites socials

Quan es parla de recat segurament volen dir allò que ens diuen sempre els que sempre tenen raó i que sempre parlen perque fan com els endenvinadors de pacotilla ... en diuen moltes i potser n'encerten una. El que es diferent entre els que ara promouen el rescat i els endevinadors de fireta es que aquells continuaran amb les butxaques ben plenes (i és això el que sempre encerten)

El problema dels polítics que van jugar a especular amb el que és públic, dels gestors bancaris que es van inventar deu mil fòrmules de jugar amb els nostres pobres estalvis i els economistes neolliberals que ara ens parlen com a si fossin apòstols de l'apocalipsi, demanant una intervenció d'Espanya des de Europa, farien be de recordar que en el seu dia no sols van dissenyar (els que en sabien suficient) els mecanismes que ens han portat a aquesta situació creant boles especulatives i defensant aquestes en nom del lliure mercat o negant la crisi fins que va ser tan evident que no la van poder negar. Aquests mateixos polítics, aquests mateixos economistes que feien de "gurus" del lliuremercat, ara fan de vidents de l'intervenció, fan de lectors de boles de vidre en les que es diu que ara cal deixar de banda el mercat.

Quina colla! Ara fan evident allò que ens deien els nostres clàssics i que sempre van fugir dels "economistes de moda": quan tot anava be pels poderosos: CALIA PRIVATITZAR ELS BENEFICIS, quan es fa evident l'estafa i mentre els treballadors i les classes populars perden tot el que tenen: CAL SOCIALITZAR LES PÈRDUES, cal evitar que els que ens han portat fins aquí vagin a la pressó, cal evitar que els deixin en evidència

Potser cal dir la veritat, i ens cal fer fora aquests polítics que van a Europa i es converteixen en els bufons en el dinar dels poderosos que no son altres que els bancs i el sistema financer que havia jugat a especular i a fer-nos pagar per les nostres cases allò que no valien. Cal reberlar-nos en contra dels que havien especulat amb el territori en nom dels nostres ajuntaments, cal dir mentiders a aquells que essent "economistes mediàtics" ens venien les bondats del mercat i ara ... les bondats de la intervenció, per salvar els especuladors.

Aquests economistes i polítics que per salvar a especuladors ens proposen retallar els nostres drets socials, a desmuntar la sanitat pública, que per salvar els especuladors no sols posen en dubte els professionals de les nostres escoles sino que també volen fer-les pitjors .... es clar, ells porten els seus fills a escoles privades on les retallades no arribaran mai.

Cal posar-nos a treballar i a desenvolupar un pensament crític que pugui canviar la societat de forma real i radical. Està molt be que fem assemblees però ara toca introduir aquest pensament crític a la societat. Com diu l'italià Antonio Negri, cal impulsar les lluites dins d'una societat en crisi i cal desenvolupar aquest pensament crític però NO HI HA CREACIÓ DEL PENSAMENT CRÍTIC FORA DE LES LLUITES SOCIALS ... cal pensar en el POTERE COSTITUENTE DELLE LOTTE  (suposo que con cal traducció)

15 comentaris:

Conrad Canaló Stewart ha dit...

,

Conrad Canaló Stewart ha dit...

fa poc estaves amb nosaltres a la CUP i ara apareix el logotipus de Izquierda Unida i són coses molt diferents com per casar-les, això com a pensament reflexiu.

Toni Guirao ha dit...

Conrad:

Els logos no són importants. Ni ha més i amb molt de gust poso el de la CUP ... són coses diferents però que es troben en les mateixes lluites

Com sempre he dit i avui puc dir. Estic molt a gust amb vosaltres.

Toni Guirao ha dit...

Conrad:

Ara també tinc el logo amb l'enllaç de la CUP

Conrad Canaló Stewart ha dit...

queda maco però aquesta sopa de l'espanyolisme de cayo lara, més trotskistes de la Revolta i més la Cup francament és indigesta, bon cop de falç i fora peatges d'aqui i menys expoli fiscal

DE LA SERNA ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
DE LA SERNA ha dit...

Ei Toni,
Feia temps que no escrivies res ! A veure quan m'hi poso jo també amb el meu blog.
A veure quan ens posem al dia. Entre tots estem fent bona feina a Mataró desde la unitat, el respecte i la complicitat. El poc possitiu que té la crisis és que les organitzacions anticapitalistes deixen de banda petits serrells per treballar plegats.
Ens veiem aviat, a l'esquerra de la lluita !

Toni Guirao ha dit...

Ruben, això és el que fem realment malament. No saber fer política real des de l'esquerra, des de l'anticapitalisme.
A més de fer assemblees d'indignats cal treballar per tal de crear una alternativa real de l'esquerra que lluiti i doni alternatives a la ciutadania.
Cal actuar, actuar, actuar i debatre. Saps que podeu contar amb mi si realment treballem per aquesta vía.
Vinga, tinc ganes de debatre amb vosaltres!!!!!!!!!!

Toni Guirao ha dit...

Conrad, jo mai he enganyat a ningú. Per mi no és incompatible la defensa del dret d'autodeterminació i la lluita internacionalista en defensa dels drets del pobles i sobretot la solidaritat amb els treballadors i treballadores en defensa dels seus drets ... potser cal veure en que coincidim i no en posar etiquetes o post its.
Tinc el defecte de considerar-me comunista ... que hi farem

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Un article per llegir a fons, Salutacions Toni!

Francament fora de joc els comentaris del senyor Conrad, una cosa és la unitat i l'altre aquesta manera de plantejar-ho.

Faig una aportació en la línia del debat obert pel Toni. Ho he penjat al vell blog de manifest de maig.

La idea és de fer una demarcació estratègica entre unitats polítiques, socials i sindicals i que aquesta sigui compatible amb un projecte estratègic anticapitalista.

http://verdiroig.blogspot.com.es/2012/06/lesquerra-i-els-escenaris-de-la-crisi.html

Salutacions anticapitalistes (i comunistes!).

Conrad Canaló Stewart ha dit...

umm a veure si ho entenc

Conrad Canaló Stewart ha dit...

el món que veuen els de la Revolta Global, els comunistes del PSUC i la unidad de España de Izquierda Unida no és precisament el millor per l'esquerra d'aquí que volem tirar endavant i de la qual la CUP o Solidaritat en son els principals valedors també escamats per ERC que possiblement es podria encara recuperar qui sap.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Em dono per vençut Canaló, em costa captar el teu missatge. O és una broma?
Salut!

Toni Guirao ha dit...

Conrad, confons moltes coses. Es com si parlessis de melons, cohets intergalàctics i camells d'un parc temàtic de Florida.

Ja m'explicaras que hi ha d'esquerres a Solidaritat o quins plantejaments es pdoen considerar d'esquerres a ERC.

En fi, segurament és el teu plantejament. El meu és que si no hi ha justícia social no hi poden haver altres coses, entre elles el dret a l'autodeterminació.

Em vaig presentar a la CUP com a membre de Revolta, llavors ningú es va qüestionar res de la meva procedència.

Respecte al PSUC ... ni he estat mai dins ni els he considerat mai comunistes (des de la meva modesta perspectiva militant) ... suposo que n'hi havia, però en tot cas, no he estat mai dins d'aquest partit. Respecte a IU ... crec que són l'únic grup polític parlamentari que defensa el dret a l'autodeterminació (m'agradaria equivocar-me) i potser cal treballar amb ells amb respecte.

Be, de totes maneres, jo no he de justificar el meu recorregut militant i com et deia en un altre comentari, cal treballar amb qui es pugui treballar i la CUP també faria be de treballar amb qui la pot entendre, encr
a que sigui des de perspectives diferents en el camp nacional ... val més això que estar pendents del que diu i fa CiU, ERC, Solidaritat i tots els oportunistes que ronden, com en el cas de Laporta

Toni Guirao ha dit...

Salutacions Àngel i bona feina!!!!!