dimarts, 4 de novembre del 2008

Més racisme, ara també quan vas al metge. Aixafem el FEIXISME


L'altre dia vaig veure en el blog de na Zel, aquesta imatge, i avui em serveix per denunciar el feixisme quotidià que pateixen tots aquells que tenen un color de pell que pot resultar perillós per segons qui.

Avui, a na Fartimetou se li ha dislocat l'espatlla 2 vegades i com que ja era tard i si demanes hora al CAP, te la poden donar per uns quants dies més enllà, hem decidit portar-la a URGÈNCIES NO HOSPITALÀRIES, enteniem que el que tenia no era prou urgent com per anar a l'hospital.

La sorpresa, li han donat a ella i a la meva filla gran, na Mireia al CAP del Camí del Mig (Mataró) les anaven arraconant, mentre tant, anaven entrant gent de pell blanca, que eren atessos correctament. Al final, ja cansades d'esperar i de veure que no sols no eren atesses sino que tothom els passava al davant, na Mireia ha anat a comunicar a la persona encarregada de rebre els malalts que marxava.

Aquí han començat les males maneres, perque llavors aquesta persona que es suposa que està per atendre temes mèdics sols s'ha interesat per la nacionalitat de na Fatimetou i per dir-nos que que feiem allà i que no era ell lloc d'acudir per aquest tipus de persones (més fosques i magribines, es clar) ... males maneres, racisme, feixisme, ... QUINA VERGONYA que això passi a la meva ciutat ... espero que aquesta vergonya sigui col·lectiva i es treballi per acabar amb el racisme latent que m'arriba últimament.

El tema de no deixar entrar al CLAP a un noi saharaui, és queda en quasi una anècdota (per mi evidentment no ho és) al costat de persones que han d'atendre malalts i que de forma aleatòria i vergonyant decideix donar entrada a la gent pel seu color de pell.

Al final, han visitat a na Fatimetou, no esperaven que la família d'en Toni, na Cristina, na Mireia, na Irina i na Fatimetou, fos una família magribina que parlés tan be el CATALÀ (perque com en altres casos i quan anem amb na Fatimetou, patim el fet de tenir una nena immigrant a casa) ... potser si aquesta família sols parlés àrab o amazigh o malparlés el castellà o el català, encara estari veient com els ALTRES, eren atessos mentre ells estaven allà esperant i aguantant els xàfecs de qui s'erigeix jutje i no en professional mèdic.

Per cert, la metgessa, perfecte