diumenge, 9 de novembre del 2008

atenció amb la pell si vas al metge. Si la tens massa fosca, potser no et visitin


Avui adjunto, el text que hem posat a la queixa que hem presentat davant l'ICS, per les escenes patides l'altre dia. La signa na Mireia, qui va patir, junt amb na Fatimetou, els improperis

Documentació adjuntada: Informe d’assistència, Targeta caducada errònia (NO EN SOM CULPABLES) Targeta renovada.

El dijous 30 d’Octubre la meva germana acollida, Fatimetou, va patir una caiguda en una activitat escolar de patinatge sobre gel, i es va donar un cop a l’ hombro  que li provocava   dolor lleuger. El dimarts dia 4 al vespre, vam veure  com cridava quan feia moviment brusc amb el braç i ens va dir que al llarg del dia li havia passat dos cops més. Vam decidir portar-la al servei d’urgències del Camí del Mig, doncs no vam veure la necessitat d’anar a l’hospital. La vaig acompanyar amb la meva germana de 13 anys.

Com que els meus pares no van trobar la targeta sanitària original, em  van donar una fotocòpia, el Passaport i la targeta de Residència. Un cop vam ser al Servei, li vaig entregar la fotocòpia a l’auxiliar administrativa. Vam presenciar una lliçó de males formes i poca educació: la senyora en qüestió es va molestar per vàries coses, i ho va manifestar utilitzant un alt to de veu, renyant-nos i interrompint-nos  cada vegada que preteníem donar una explicació:

ü  La fotocòpia de la targeta Sanitària estava caducada i tenia una codificació errònia (va ser la primera que li vam fer fa dos anys quan va arribar a Catalunya).

ü  Li va qüestionar que no hagués anat al seu metge.

Va donar-nos un tracte tan denigrant que, finalment li vaig dir  que ja me n’anava si havia de ser un problema. Va tornar a parlar malament  i em va demanar  explicacions de per què ho havia dit, doncs ella només estava fent la seva feina. Finalment, quan va sortir el nom de la Fatimetou a l’ordinador, havia sigut un error.  Apareixia un 0 (d’home) i el segon cognom equivocat :NO ERA CULPA NOSTRA. Va deixar anar vàries “perles” dirigides a la Fatimetou (és difícil transcriure  textual les frases , i no van ser les úniques. Tota l’ estona utilitzava un to i unes paraules inadequades): “Ja ets prou grandeta com per saber solucionar els teus problemes i per informar-te’n” (ella te 15 anys). “Tots veniu igual”.

Van entrar un fill amb el seu pare, directament sense previ reclam de la documentació. Per què a ell no i a nosaltres si? Hi havia dos metges disponibles.

Les 3 vam tenir una sensació de mal tracte bastant important, sobretot per la manera amb la que es dirigia cap a nosaltres. No es pot fer sentir tant malament a una persona per  utilitzar un servei públic, doncs els seus pares acollidors paguen els seus impostos. Per altra banda, la Sanitat al nostre País és un dret Universal al qual tots hi tenim accés, independentment de quin sigui el seu origen.

5 comentaris:

susana ha dit...

Amb sap greu el que hos va pasar, he llegit el blog, la meva opinio es que lamentablament pasa molt sobin aquets mals tractes de la gent que te la pell fosca i es mes indignan quant veus que primer els fastidia agafar datos i despres com be dieun davan els vostres nasos va pasan totom abans que vosaltres que hos toca aixo demostra que ja molte gent racista (sino perque fan aixo)totom te dret a la saniat gratuita es una vergonya perque jo mateixa tambe he vist moltes vegades aixo aqui hagon visc, no m'ha pasat a mi pero ho veus en altres mentres tu esperes , per mi es un fastic i encara tenen la barra de dir que som maladucats nosaltres.
desitjo que la Fatimetou estigui be malgrat tot. Aquet estiu pasat a set el primer cop que em set familia acollidora i si deu vol al any que be al nen tornara a vindre

paco delgado ha dit...

Heu fet el que calia fer.

Paco

Unknown ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. Qui em coneix sap que no faré ni un pas enrere i més quan es tracta dels drets de les persones.

guillembaches ha dit...

Hola Toni,

Enhorabona per el teu blog i gràcies per crear el teu microblog a khaces :-) Esperem les teues aportacions.

Endavant!

Unknown ha dit...

Guillem:

Moltes gràcies pel teu comentari. No dubtis que utilitzaré el KHACES ... vosaltres si que sou uns cracs