divendres, 19 de desembre del 2008

“Canviar el món de base” és avui més necessari que mai. Per una candidatura anticapitalista a les eleccions europees de 2009. Espero que el recolzeu


Que hi hagi una candidatura anticapitalista i de l'esquerra alternativa, també depen de nosaltres. Feu arribar la  vostra signatura per tal que es pugui presentar. Després ja vindrà l'hora de votar. Ho podeu fer arribar al meu mail:

tngrmts@gmail.com



Ara més que mai s'ha fet evident que el capitalisme global ha generat unes forces destructives que, en el seu afany per acumular riquesa, provoquen una major desigualtat social i amenacen la supervivència del conjunt de la humanitat i del planeta.


A Catalunya i a l'Estat espanyol, els efectes de la crisi són ja innegables. Malgrat la retòrica, la resposta a la crisi del govern de Zapatero aprofundirà les mesures fiscals regressives, les privatitzacions, les obres públiques faraòniques insostenibles i els regals fiscals al gran capital, mentre augmenten l'atur i la precarització de les nostres vides, es deteriora, mercantiliza i privatitza serveis públics bàsics i es neguen drets socials fonamentals com els d'un habitatge i unes pensions dignes. Es tracta de la mateixa política que s'està adoptant en el marc d'una Unió Europea al servei de les multinacionals i no dels pobles.


Enfront de tots els intents de fer pagar als sectors populars la crisi d'aquest sistema és necessari organitzar la resistència i reforçar les lluites socials, amb criteris unitaris i buscant convergències. Però pensem que la resistència social no és suficient. És necessària una alternativa política anticapitalista, l'única lleialtat de la qual estigui en les lluites i moviments socials, que mai accepti participar en la gestió del sistema, que sàpiga escoltar i aprendre, i que mereixi confiança. Aquesta alternativa no existeix i volem contribuir a construir-la. Sabem que és una tasca arriscada i difícil, que comportarà molt esforç durant molt temps i que només arribarà a bon port si convergeixen en ella, des de les seves pròpies experiències, organitzacions i idees, aquells/es que ara comparteixen ja les crítiques radicals i les lluites contra aquest sistema, però encara no un projecte polític anticapitalista alternatiu.


Per a avançar en aquest camí, Izquierda Anticapitalista al conjunt de l’Estat espanyol i Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Catalunya ha decidit presentar-se a les pròximes eleccions europees de juny de 2009 buscant la col·laboració de sindicalistes, activistes i militants independents. Amb aquesta perspectiva ha començat el procés de recerca de les 15.000 signatures de ciutadans/as que es requereixen per a poder presentar una llista.

 

Les o els sotasignats hem conegut aquesta iniciativa, ens sembla important que surti endavant i la saludem positivament. Manifestem la nostra voluntat de donar la nostra signatura en la recerca de les 15.000 necessàries i encoratjem a les persones que formen part de l'esquerra social, política o cultural a fer-ho, ja sigui en suport al projecte o simplement defensant el dret democràtic a l'existència d'una candidatura anticapitalista com aquesta. Per a totes aquestes raons subscrivim, a títol individual i sense parlar en nom de les nostres organitzacions, col·lectius o campanyes, aquest manifest.

 

 

www.revoltaglobal.cat

difusio@revoltaglobal.cat

 

1 comentari:

Toni ha dit...

Ei, signeu el manifest i me l'envieu al meu mail:
tngrmts@gmail.com